• ITHH Webdesign & Hosting

  Een mooie website voor een mooie prijs. Voor particulieren, MKB en stichtingen. Inclusief Domeinnaam, Hosting en Onderhoud.

 • Duidelijke comunicatie, snel en deskundig

  Na een goed gesprek heeft u binnen korte termijn een mooie site. Naar uw eigen wensen en gedachten.

 • Wacht niet langer
  maar ga voor succes

  Met uw eigen website kunt u sneller uw doelstelling halen. Laat mensen weten wie u bent en waarvoor u staat!

Wat kost een website gemiddeld?

Nou? Wat kost een website? Tjah, dat ligt eraan.

Als je nu 3 offertes aanvraagt – bij 3 verschillende webdesignbureaus – dan krijg je 3 totaal verschillende prijzen terug. En dat kan op het eerste zicht een beetje vreemd overkomen, helemaal als je al weet hoe de website er uit moet zien. Om die prijsverschillen te begrijpen, moeten we weten waarom het ene bureau meer vraagt dan de ander.

Waarom je moet investeren in een doordachte website

De meeste ondernemers laten een nieuwe website bouwen om de 3 tot 5 jaar. Sommigen houden hem wel 10 jaar. Jouw investering in een nieuwe website bepaalt dus 3 tot 5 jaar hoeveel jij uit je online onderneming haalt.

Ik wil niet zeggen dat het design van jouw website bepaalt of jouw onderneming een succes wordt of niet. Nee. Jouw marketing en product bepalen dat. Het design van je website is een vermenigvuldigingsfactor van jouw marketing en product.

Hoe beter het design is, hoe meer je uit elke marketingactie, bezoeker en pagina haalt. Als je dit vermenigvuldigt met elke actie, tekst en bezoeker over de komende 3 tot 5 jaar dan heb je het over tienduizenden, honderdduizenden of zelfs miljoenen bezoekers en honderden aanvragen die beïnvloed worden door het design.

 

Prijs van kwaliteit

 

Die vermenigvuldigingsfactor kan het verschil zijn tussen succes en geen succes, maar meestal heeft het alleen invloed op hoe hard jouw business groeit. Van een groei van bijvoorbeeld 7% per maand naar een groeit van 9%. Dat lijkt misschien niet veel. Maar over een langere periode is het verschil gigantisch.

Wat kost een website gemiddeld?

Laten we beginnen met een heel versimpeld antwoord en daarna gaan we kijken wat je precies nodig hebt en wat het echt gaat kosten.

Wat mogelijkheden

1. Bij veel (beginnende) zelfstandige webdesigners kan je voor rond de 1.250 euro een mooie simpele website krijgen die redelijk in elkaar zit (qua gebruiksvriendelijkheid en design).

2. Bij webdesignbureaus kan je voor 2.000 en 5.000 euro een goede website laten bouwen. Je betaalt voor extra ervaring, een team met specialisten die aan jouw website gaat werken en dat alles zowel nu als over 5 jaar gewoon goed werkt. Een professionele goed-in-elkaar-zittende website.

3. Grote complexe websites, zoals websites van de overheid, grote webshops, bekende merken of bedrijven met veel content, kunnen zelfs prijzen verwachten tussen de 8.000 en 100.000 euro.

4. Je kan een webbouwer inschakelen om een website template (een design die door meerdere websites wordt gebruikt) te installeren en alles goed te zetten. Dit kost rond de 250 tot 800 euro.

5. En als je een beperkt budget hebt als beginnende zelfstandige en/of veel tijd, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een eigen website (handleiding), blog (handleiding) of webshop te maken en het kopen van een professioneel WordPress template bij Themeforest. Je bent dan rond de 50 euro kwijt en een tiental uren werk.

Wat algemeenheden

 • Over het algemeen: hoe meer je betaalt, hoe beter jouw website qua design, techniek en gebruiksvriendelijkheid is.
 • Hoe professioneler, gebruiksvriendelijker en helderder de website van de webdesigner is, hoe beter jouw website zal zijn.
 • Hoe actiever je gaat zijn met jouw website en met marketing, hoe meer een investering in een betere website zich terugbetaald.

Bron: 000.nl